22 July 2019 17:36

2.00-4.00ptg

8.00pg-12.00tgh &
2.45-4.00ptg

Ibu bapa dialu-alukan hadir ke sekolah untuk berurusan dengan pengetua/guru-guru tentang masalah persekolahan anak-anak. Untuk ini, sila berurusan di pejabat sekolah pada waktu pejabat. Tetapkan janji temu (appointment) terlebih dahulu untuk mengelakkan sebarang kesulitan.

PT3 (Ujian Bertulis) 2019

SPM 2019

· Guests Online: 2

· Members Online: 0

· Total Members: 1,110
· Newest Member: BrianBrugs
Articles: BERITA
MURID MAUT DISAMBAR PETIR KETIKA BERSUKAN
IPOH: Seorang murid terbunuh, manakala empat lagi termasuk seorang guru cedera selepas dipanah petir ketika sedang berlatih sukan di padang Sekolah Kebangsaan Mazuin di Kuala Kangsar, semalam.

SEKOLAH DALAM HOSPITAL
Buat julung kalinya, pelajar dan kanak-kanak yang sedang menerima rawatan di hospital terutama bagi tempoh yang lama akan terus diberikan hak untuk mendapat pendidikan secara formal melalui program Sekolah Dalam Hospital yang dilancarkan oleh Y.A.B. Tan Sri Dato’ Hj Muhyiddin bin Hj Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia pada 26 Julai 2011 di Institut Pediatrik, Hospital Kuala Lumpur.

BEBAN TUGAS GURU KIAN MENCABAR
PERHUBUNGAN guru dan pelajar yang dulunya berlangsung secara harmonis, saling menghormati serta mendapat pengiktirafan masyarakat, kini semakin berantakan.

KEMENTERIAN TETAP TARIKH PERIKSA 2011
KEMENTERIAN Pelajaran mengumumkan tarikh peperiksaan umum yang akan berlangsung tahun ini, bertujuan memberi peringatan awal kepada calon supaya mereka lebih bersedia menghadapi ujian berkenaan.

PANDANGAN BERBEZA MANSUH UPSR, PMR
Cadangan kerajaan memansuhkan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan Penilaian Menengah Rendah (PMR) mendapat reaksi yang pelbagai dari kalangan pelajar sekolah dan ibu bapa.

DASAR 1M1S HANYA UNTUK MURID SIHAT
Kementerian Pelajaran mengingatkan pihak pentadbir sekolah bahawa pelaksanaan dasar Satu Murid Satu Sukan (1M1S) mulai tahun depan adalah dikhususkan untuk murid yang tidak mempunyai masalah kesihatan.

Subjek Sejarah Wajib Lulus SPM
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan mata pelajaran Sejarah akan dijadikan subjek wajib lulus di peringkat peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai 2013.

Kurikulum Baharu Tahun Depan
Kurikulum Bersepadu Sekolah Rendah akan diganti dengan Kurikulum Standard Sekolah Rendah tahun depan diikuti dengan kurikulum baharu untuk sekolah menengah.

SMK SERI HARTAMAS SEKOLAH CEMERLANG
''Komitmen dan sambutan yang diberikan oleh setiap pelajar pada setiap program yang diadakan jelas menunjukkan mereka mempunyai keinginan yang tinggi untuk mendisiplinkan diri.